Ryanair: Myndigheder skal forhindre demonstrationer

Efter en gruppe demonstranter onsdag forhindrede et fly fra Ryanair i at lette til tiden, vil det irske lavprisselskab have myndighederne til at forhindre en lignende situation.

Det skriver Ryanair i en e-mail til Ritzau onsdag aften, som kommentar til demonstrationen, der fandt sted indtil klokken cirka 18:00 onsdag. Herefter kunne flyet lette 40 minutter senere med tre timers forsinkelse.

- Ryanair-flyet fra København til Dublin onsdag den 18. marts var i Københavns Lufthavn udsat for en ulovlig blokade af personer, der ikke er ansat hos Ryanair. Flyets afgang blev forsinket med tre timer, skriver selskabet og fortsætter:

- Vi opfordrer de rette myndigheder til at tage alle nødvendige midler i brug for at forhindre en gentagelse af denne ulovlige blokade.

Ryanair skriver desuden, at selskabet "fortsat vil være med at være med til at skabe job, flyruter og turisme i Danmark med åbningen af København-basen i næste uge."

Efter planen skulle flyet fra København mod Dublin være afgået onsdag klokken 15:30.

Men omkring 60 personer havde samlet sig om flyet, fortæller en af talspersonerne for demonstranterne i lufthavnen, Jane Larsen. Alle deltagerne ved onsdagens demonstration er ansat i lufthavnen i forskellige funktioner.

Da flyet fra Ryanair ikke kunne lette til tiden på grund af demonstranterne, besluttede piloten i flyet ifølge Københavns Lufthavne at tilkalde politiet. I e-mailen til Ritzau skriver Ryanair, at det var lufthavnen, der ringede til politiet.

Torsdag vil endnu et fly fra Ryanair lande i Københavns Lufthavn, hvor det efter planen skal ankomme klokken 15:05. Efter planen skal flyet flyve tilbage mod Dublin klokken 15:30.

/ritzau/

 

Dagens Gossip