Ryanair-pilot tilkalder politi for at fjerne demonstranter

Piloten i Ryanairs fly, som onsdag eftermiddag holder i Københavns Lufthavn, har tilkaldt politiet for at få fjernet demonstranter ved flyet, oplyser lufthavnen til Ritzau.

Flyet fra Ryanair skulle være lettet fra Københavns Lufthavn klokken 15:30, men er foreløbig en time forsinket, fordi demonstranter har stillet sig i vejen. Det er første afgang med det irske lavprisselskab fra København.

- Flyet er ikke kommet af sted endnu. Vores trafikchef er ved at undersøge, hvad der foregår, så vi kan få Ryanair af sted, siger senior kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavne, Lars Lemche.

Han fortæller, at der er demonstranter omkring flyet fra Ryanair, som derfor ikke kan komme af sted.

- Når der står mennesker for tæt på flyet, kan flyet ikke køre tilbage og ikke tanke brændstof, og derfor er politiet blevet tilkaldt, forklarer Lars Lemche.

Den centrale vagtchef ved Københavns Politi Henrik Orye kan bekræfte, at politiet "kigger på" sagen om Ryanairs fly, som onsdag eftermiddag holder i Københavns Lufthavn.

Politiet kan endnu ikke oplyse mere om, hvordan man tager sig af sagen om det strandede fly.

Dagen igennem har der været demonstranter samlet i lufthavnen, som har uddelt flyers med slogans mod Ryanair, der ikke vil indgå overenskomst med de danske fagforeninger.

Flyvebranchens Personale Union (FPU) og Serviceforbundet kræver, at de ansatte får en overenskomst. Fagforeningerne har derfor varslet en konflikt, og Arbejdsretten er ved at tage stilling til, om konflikten er lovlig.

Flere LO-forbund har samtidig varslet sympatistrejker, hvis Arbejdsretten siger god for det. Det vil i givet fald betyde, at ansatte i lufthavnen kan sige nej til at betjene Ryanair.

Lavprisselskabet har svaret igen med trusler om sagsanlæg, hvis selskabet bliver ramt af sympatistrejker.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip