Ryanair vender tilbage til Billund med ni nye ruter

14/09/2015 09:14

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Ryanairs mange rutelukninger i Billund bliver kortvarige.

I næste års såkaldte sommertrafikprogram har det irske flyselskab nemlig planer om at flyve ni nye ruter fra den jyske lufthavn, skriver branchesitet check-in.dk.

Ryanair har tidligere meldt ud, at den ville lukke tre helårsruter og otte sæsonruter fra Billund, således at der i vinterhalvåret kun ville være en London-ruteflyvning tilbage til Stansted.

Men fra marts næste år, når sommerprogrammet begynder, er Ryanair tilbage med ni endnu ikke fastlagte ruter.

- Vi har en dialog med Ryanair, men vi ved endnu ikke, hvad de præcist kommer til at flyve. De har sat nogle ting op i deres bookingsystem, der endnu ikke er lagt til salg, siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til check-in.dk.

Ifølge Ryanairs bookingsystem vil turen blandt andet gå til Barcelona, Alicante, Budapest, Rom og Mallorca fra næste sommer.

I alt er der tale om 41 ugentlige afgange fra Billund.

- I forhold til, at Ryanair annoncerede at de ville trække sig relativt meget tilbage, så er det lidt mindre end forventet, siger Jesper Klausholm til check-in.dk.

Ryanair har over for check-in.dk bekræftet, at selskabet vender tilbage med de nævnte ruter næste sommer.

Selskabet kom til Danmark i 2006, hvor det åbnede de første ruter fra Billund. I 2014 annoncerede selskabet nye ruter fra en ny base i København.

Det gav knas med den danske fagbevægelse, fordi Ryanair konsekvent nægtede at forhandle løn og arbejdsforhold med fagforeninger.

Selskabets danske baser blev lukket i juli, efter det tabte en sag i Arbejdsretten, som gav de danske fagforeninger lov til at føre konflikt mod selskabet.

Ryanair har fortsat ruter fra Danmark, men fly og ansatte er i stedet tilknyttet baser i nærliggende byer.

/ritzau/