Ryder Cup: Legender kritiserer amerikansk stjerne

De europæiske golfspillere vandt søndag i sikker stil årets Ryder Cup mod USA.

Efterfølgende var den amerikanske profil Phil Mickelson ude med en heftig kritik af sit lands kaptajn, Tom Watson, og det er de europæiske legender Colin Montgomerie og Nick Faldo yderst utilfredse med.

De to europæere mener, at Mickelson skulle have holdt sine tanker for sig selv i stedet for at fortælle om dem til et pressemøde, efter at Ryder Cup var overstået. Mickelson kritiserede Watsons måde at lede amerikanerne på.

- Bør vi gå ind i sådan et emne en time efter et nederlag? Svaret er nej, siger Montgomerie til Golf Channel.

- Du støtter din kaptajn under alle omstændigheder. Offentligt respekterer og ærer du din kaptajn. USA valgte Tom Watson som den bedste til at genvinde Ryder Cup, men desværre leverede holdet ikke varen for ham, siger Montgomerie, der var europæisk kaptajn, da Europa vandt i 2010.

Faldo var europæisk kaptajn i 2008, da Europa tabte. Dengang var USA's kaptajn Paul Azinger, der på Mickelsons omtalte pressemøde blev rost for sin ledelsesstil.

Azinger havde i 2008 indført et system, hvor USA's spillere blev delt op i fire hold. De tre spillere på hvert hold trænede og spillede så sammen. Den succesfulde taktik blev ikke benyttet under Watson, og det var blandt andet det, som Mickelson var utilfreds med.

Men Faldo er rystet over Mickelsons kritik.

- Det skulle have været en privat samtale. Phil respekterer helt sikkert ikke Tom Watson. Phil kastede sin kaptajn under bussen, lyder det fra Faldo.

Montgomerie mener desuden, at kaptajnens rolle er overvurderet.

- Europæerne spillede bare bedst. Det er så simpelt som det. Jeg mener, at Tom gjorde det bedste med det materiale, han havde. Det betyder virkelig ikke det store, hvem der er kaptajn. Det er op til spillerne at vinde pointene, siger Montgomerie.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip