Ryder Cup: Thomas Bjørn misser put og deler match

Golfsportens mest prestigefyldte weekend er i gang på Gleneagles-banen i Skotland, og danske Thomas Bjørn var på banen i en af fredagens indledende dueller mellem Europa og USA.

Europæerne kom bedst fra start, men amerikanerne sluttede klart bedst i flere matcher og fører efter Ryder Cups første afdeling med 2,5-1,5.

Sammen med tyskeren Martin Kaymer måtte Thomas Bjørn nøjes med uafgjort i sin indledende match - en fourball - mod Rickie Fowler og Jimmy Walker.

Bjørn spillede godt det meste af dagen, men danskeren kiksede et put på 18. og sidste hul, og dermed fik amerikanerne et halvt point på en dag, hvor de ellers var bagud fra 1. hul og helt frem til det afgørende put.

I fourball spilles to-mod-to, hver spiller benytter kun sin egen bold. Når hullet afsluttes, er det den bedste score blandt de fire spillere, som vinder hullet. Den bedste score af Bjørn eller Kaymer måles mod den bedste af Walker og Fowler.

Kaymer åbnede flot med en birdie, Bjørn lavede birdie på andet hul og Kaymer igen på fjerde hul. En fantomstart, der sendte den europæiske duo i front med tre allerede efter fire huller.

Men amerikanerne kom igen, vandt hul fem og hul ni, inden Bjørn med en birdie på 13. hul igen sørgede for en føring på to til Europa i den match. Ganske bemærkelsesværdigt tegnede Bjørn sig for den bedste europæiske score på 15 af de 18 huller.

På 16. hul blev forspringet reduceret til et slag efter en amerikansk birdie, og da hul 17. blev delt, måtte de fire spillere i gang på 18. hul. For Bjørn og Kaymer var endnu et delt hul nok, men Bjørn missede sit put, og så kunne Walker sikre USA et halvt point.

Fredag formiddag blev der i alt spillet fire matcher. Europa vandt hurtigt den første. Justin Rose og Henrik Stenson slog Webb Simpson og Bubba Watson klart. Efter 14 huller var Europa oppe med fem, og så var den duel forbi.

USA fik udlignet med en lige så sikker sejr til debutanterne Jordan Spieth og Patrick Reed. Den amerikanske duo førte med fem efter 14 huller og kunne derfor sige tak for spillet til Ian Poulter og Stephen Gallacher.

Herefter delte Bjørn/Kaymer altså deres match - til en samlet stilling på 1,5 - 1,5.

I den fjerde og sidste af formiddagens matcher lignede det længe en europæisk triumf, men til sidst kiksede Sergio Garcia og Rory McIlroy, der var oppe mod mod Phil Mickelson og Keegan Bradley.

Efter 15 huller førte Europa med et hul, men amerikanerne vandt 16. og 18., og så gik pointet til USA, der altså fører 2,5-1,5 efter første afdeling.

Fredag eftermiddag spilles igen fire matcher. Her spilles foursome - igen to-mod-to, men her har hvert hold kun en bold i spil og skiftes til at slå til bolden.

Ryder Cup spilles over tre dage og slutter med 12 singler søndag.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip