Rytterloge støtter Riis: Han er ikke ydmyget

Team manager Bjarne Riis er blevet suspenderet af Tinkoff-Saxos holdejer Oleg Tinkoff. Så meget ligger fast.

Men derudover er der ikke meget, der er nået frem til offentligheden om den dramatiske beslutning, der er den foreløbige kulmination på et anstrengt forhold mellem holdets tidligere- og nuværende ejer.

Men sagen har mere substans, end det, der hidtil er kommet frem i BT. Det mener i hvert fald Danske Professionelle Cyclisters Club (DPCC), hvor Riis selv er medlem.

DPCC beskrives som "en forening af tidligere og potentielt nuværende danske professionelle ryttere" og har Brian Holm som præsident.

- Vi opfordrer til ikke at drage forhastede slutninger på baggrund af avisartikler, og vi er sikre på, at sagen er væsentlig mere kompleks, end den på nuværende tidspunkt fremstilles.

- Og vi er absolut ikke enige i, at Bjarne, som det skrives, er ydmyget, skriver foreningen.

Eks-professionelle Thomas Bay er medlem af DPCC's bestyrelse, og han hørte allerede søndag rygter om Riis' suspendering, da han sammen med Per Bausager kommenterede Milano-Sanremo på Eurosport.

- Jeg var lidt informeret om det. Men jeg kender ikke meget til den konkrete substans i det, om det er noget vedvarende, eller om det er noget forbipasserende. Jeg har ikke fået talt med Bjarne endnu, siger Thomas Bay.

- Man skændes jo engang imellem i cykelbranchen. Brian Holm har også været ude at sige, at det er meget normalt, at bølgerne går lidt højt i sportens verden, siger han.

Rygterne om et noget anspændt forhold mellem Tinkov og Riis har svirret længe. Senest rapporterede den franske sportsavis L'Equipe om et åbent opgør mellem de to under Tirreno-Adriatico tidligere på måneden.

- Fra dag et er der nok nogle kanter, der ikke har passet sammen. Så har man prøvet at give det en chance til, men det er vist svært med sådan én som vores russiske ven at slibe særlig mange kanter, vurderer Thomas Bay om den excentriske holdejer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip