S afventer anbefalinger om gravide alkoholikere

Det er rigtig godt, at en politisk arbejdsgruppe ser på, hvad andre lande har af lovgivning og erfaringer med, hvordan man kan få gravide kvinder væk fra alkohol. På baggrund af gruppens arbejde kan politikerne nemlig komme i gang med at drøfte løsninger.

Det siger sundhedsordfører for Socialdemokraterne, Flemming Møller Mortensen.

Venstre bakker op om en række fagfolks krav om, at gravide alkoholikere skal kunne tvinges i behandling ligesom i Norge. Men Flemming Møller Mortensen klapper lige hesten.

- Det ville være fuldstændig vanvittigt politisk at have en holdning, inden man hører, hvad arbejdsgrupper og eksperter anbefaler. Jeg vil lade dem give et opdrag til os, og med baggrund i det, vil jeg sørge for, at vi får en egentlig politisk drøftelse, siger han.

Arbejdsgruppen skal til foråret anbefale, hvordan myndighederne kan sikre sig, at der bliver født færre børn med alvorlige skader som følge af alkoholindtag under graviditeten.

- Vi skal sørge for at få en balanceret afgørelse, så der tages hensyn til de gravide kvinder, der har et misbrug, og naturligvis de konsekvenser, vi ved, det kan få for barnets liv, siger ordføreren.

Flemming Møller Mortensen anfører, at politikerne har pligt til at lave ændringer i det eksisterende regelsæt, hvis de får anbefalinger, der peger i den retning.

Det er Socialministeriet, som står i spidsen for den tværministerielle arbejdsgruppe, der er oprettet i samarbejde med Sundhedsministeriet. Socialminister Manu Sareen (R) afventer ligesom Flemming Møller Mortensen anbefalingerne, før han vil tage stilling til spørgsmålet.

I søndagens Berlingske foreslår blandt andet Lisbeth Zornig Andersen, direktør i Huset Zornig, at man bør gøre som i Norge, hvor det er muligt at tvangstilbageholde gravide alkoholikere uden samtykke.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip