S-bagland: Finansloven bør hjælpe dem uden dagpengeret

Hvis regeringen fastholder ønsket om ikke at justere dagpengereglerne, før dagpengekommissionen næste år kommer med sine anbefalinger til et nyt system, bør man bruge finansloven til at forbedre forholdene for dem, der har mistet retten til dagpenge.

Sådan lyder opfordringen fra dele af det socialdemokratiske bagland forud for det store regeringspartis kongres i weekenden.

Ud af de 337, der har svaret på en Ritzau-rundspørge hos partiets lokalformænd, kommunal- og regionalpolitikere, svarer 271, at finansloven bør bruges til at forbedre vilkårene for de danskere, der har mistet retten til dagpenge. Blot 39 afviser det.

I alt er 926 blevet spurgt.

Spørgsmålet er et af de helt store forud for de kommende forhandlinger om statens husholdningsbudget for næste år og vil også komme til at dominere weekendens S-kongres.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt, finansminister Bjarne Corydon og resten af den socialdemokratiske top er på kollisionskurs med store dele af partiets bagland, der generelt ikke kan lide reformen fra 2010.

Den blev i sin tid stemt igennem af den daværende VK-regering med støtte fra Dansk Folkeparti og De Radikale.

Den nye regering fra 2011 - der jo indeholder De Radikale - valgte at bevare reformen, men har døjet med dens følger. Man forventede, at cirka 4000 ville miste retten til dagpenge, men det tal har vist sig at være på over 40.000.

Enhedslisten og SF kræver i øjeblikket deciderede ændringer i dagpengepolitikken for at lande en finanslovaftale med regeringen.

Regeringen henholder sig dog til, at den har lavet en række midlertidige tiltag for at hjælpe dem uden dagpengeret. Ifølge Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering står cirka 4700 af dem i dag uden hverken job, SU, kontanthjælp eller anden forsørgelse.

Regeringen vil ikke ændre reformen eller lave flere midlertidige løsninger, men har sat mere end halvanden milliard kroner af til at hjælpe de svageste i samfundet helt generelt for at få SF og Enhedslisten med i en finanslov.

De skal så vidt muligt målrettes dem, der er ramt af reformen, lyder opfodringen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip