S: Blå blok har et moralsk problem med næse til Troels Lund

De borgerlige partier har et moralsk problem, når de afviser det røde flertals næse til Venstres tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen for hans rolle i Skat Københavns sag mod Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes ægtemand, Stephen Kinnock.

Det siger gruppeformand Leif Lahn Jensen (S) efter næsen fra underudvalget i Udvalget for Forretningsorden.

- Hvis de borgerlige kalder det kalkunjagt, så vil jeg kalde det kammerateri af værste skuffe, siger Leif Lahn Jensen.

Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Enhedslisten giver næsen, fordi Troels Lund Poulsen brød sin tavshedspligt og gav forkerte oplysninger til Skattesagskommissionen.

- Kommissionen konkluderer, at der er lækket personfølsomme oplysninger til pressen, brudt tavshedspligt, givet urigtige oplysninger til Ombudsmanden, og sagen er behandlet i strid med forvaltningsloven i Skatteministeriet, siger Leif Lahn Jensen.

Det afviser Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance. De hæfter sig ved, at Skattesagskommissionen frifandt Troels Lund Poulsen for at påvirke skattesagen samt for læk af oplysninger.

- Hvis de borgerlige virkelig mener, at en minister som den øverste politiske chef ikke har det politiske ansvar for en sag i hans ministerium, så har de eddermame et problem, siger Leif Lahn Jensen.

Spørgsmål: - Men Skattesagskommissionen finder det ikke bevist, at han har lækket oplysninger eller påvirket Skat Københavns afgørelse?

- Det er ikke bevist. Jeg er selvfølgelig rigtig, rigtig træt af, at man ikke kan se, hvem der har lækket det til pressen. Og ikke kan bevise, hvem der har lavet de ulovligheder. Vi siger ikke, at han har lækket, siger Leif Lahn Jensen.

- Jeg forholder mig til, at han er den øverste politiske chef. Dét, der er sket i sagen, må være hans ansvar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip