S-borgmestre vil have ændret indvandrerstatistik

Der mangler økonomi til at løse de integrationsproblemer, som kommunerne stadig står over for, og derfor er der brug for en måde at identificere problemerne på.

Det siger Albertslunds borgmester, Steen Christensen (S), som sammen med Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp (S), foreslår, at tredjegenerations indvandrere inkluderes i statistikkerne fra Danmarks Statistik.

I dag er man automatisk dansker i statistikken, hvis man er født af forældre, der også selv er født i Danmark, oplyser DR København.

- Det er ikke statistikken, der er udslagsgivende for, om man er dansker eller føler sig som dansker. Statistikken handler jo om, hvilke økonomiske muligheder kommunerne får for at løse integrationsopgaven, siger Steen Christensen.

Han frygter, at kommunerne mister følingen med integrationsindsatsen, hvis den ikke registreres.

- Vi havde en forventning om, da man lave kriterierne for statistikken, at integrationsproblemerne ville være vel i hus med andengeneration, men vi kan se på den hverdag, vi møder, at det ikke er tilfældet. Der er også problemstillinger i tredjegeneration.

- Men vi er åbne overfor en diskussion af, hvordan får man registreret problemstillingen. Det vigtigste er at gøre opmærksom på, at der stadig er nogle udfordringer for kommunerne, som vi skal løse.

Socialminister Manu Sareen (R) har ikke stærke holdninger til, hvordan Danmarks Statistik opgør deres tal.

- Men jeg mener, at der er langt mere presserende problemer end at udvikle endnu mere statistik over efterkommere af indvandrere, skriver han på Facebook.

- Jeg har ikke brug for nye tal for at vide, at vi er nødt til at gøre noget for at styrke integrationen. Det handler mest om at åbne øjnene og komme i arbejdstøjet. Regeringen er i gang.

Ifølge DR København er Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Venstre og De Konservative klar til at diskutere idéen, mens Socialdemokraternes udlændinge- og integrationsordfører, Mette Reissman, afviser den.

/ritzau/

 

Dagens Gossip