S-borgmestre vil sluse flygtninge ind med lavere løn

Flere socialdemokratiske borgmestre er nu indstillet på at sluse nogle af de mange nytilkomne flygtninge og indvandrere ind på det danske arbejdsmarked ved hjælp af en lavere startløn, skriver Berlingske.

Borgmestrene trodser dermed partitoppen, som har afvist idéen om indslusningsløn.

- For mig at se handler det først og fremmest om at få dem i arbejde, og så må man finde lønformer, der kan imødekomme det, siger Ishøjs socialdemokratiske borgmester, Ole Bjørstorp, til avisen.

- Det kunne være indslusningsløn eller andet, for det gælder om at få dem i arbejde, og det må man tage op i trepartsforhandlingerne, siger Ole Bjørstorp.

Borgmesteren peger på, at den lavere løn bør fastlægges til en afgrænset periode for den enkelte, der kommer i arbejde.

- At få dem i arbejde vil løse mange problemer i forbindelse med integrationen, og det er ikke sikkert, man kan løse det ved at betale dem en løn som til andre danskere, siger han.

I de kommende dage fortsætter de trepartsforhandlinger, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har understreget skal finde en løsning på tidens store integrationsudfordring.

Ifølge Berlingskes oplysninger bliver der ført bilaterale forhandlinger mellem LO og DA i bestræbelserne på at finde frem til en tilfredsstillende vej til bedre integration for begge lejre.

Hidtil er tanken om give udlændinge eller andre grupper adgang til det danske arbejdsmarked på en lavere løn blevet pure afvist af Socialdemokraterne med et hovedargument om, at det kan medføre til egentlig løndumping.

Trepartsforhandlingerne ventes afsluttet inden månedens udgang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip