S: Cpr-læk skal have et efterspil

Selvom 900.000 danskeres cpr-numre nu er blevet spredt på nettet, så ser Socialdemokraterne foreløbig ikke noget reelt alternativ til de gamle identifikationsnumre.

Det siger partiets retsordfører, Trine Bramsen.

- Ser man længere ud i fremtiden, kan det komme på tale med borgerkort, men Danmark skal ikke gå forrest i udviklingen, siger hun.

- Den politiske opgave lige nu går på at sikre, at cpr-numrene ikke alene kan bruges til identifikation i forbindelse med eksempelvis køb eller optagelse af lån, siger hun.

De 900.000 cpr-numre dækker paradoksalt nok alle over danskere, der ikke ønsker reklamer i postkassen. Men i den tid, numrene lå på nettet, har op til 18 firmaer ifølge Børsen hentet listen til brug for deres markedsføring.

Lækagen er sket onsdag via CPR-kontoret under Økonomi- og Indenrigsministeriet. Ifølge CPR-kontoret ligger fejlen hos it-firmaet CSC, men Trine Bramsen mener, at sagen skal have et "efterspil".

- Det må ikke ske, slet ikke i et ministerium. Det er for dårligt, det kan der ikke være to meninger om, og jeg er ikke i tvivl om, at der kommer til at være et efterspil, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip