S: Cpr-læk skal have et efterspil

Selvom 900.000 danskeres cpr-numre nu er blevet spredt på nettet, så ser Socialdemokraterne foreløbig ikke noget reelt alternativ til de gamle identifikationsnumre.

Det siger partiets retsordfører, Trine Bramsen.

- Ser man længere ud i fremtiden, kan det komme på tale med borgerkort, men Danmark skal ikke gå forrest i udviklingen, siger hun.

- Den politiske opgave lige nu går på at sikre, at cpr-numrene ikke alene kan bruges til identifikation i forbindelse med eksempelvis køb eller optagelse af lån, siger hun.

De 900.000 cpr-numre dækker paradoksalt nok alle over danskere, der ikke ønsker reklamer i postkassen. Men i den tid, numrene lå på nettet, har op til 18 firmaer ifølge Børsen hentet listen til brug for deres markedsføring.

Lækagen er sket onsdag via CPR-kontoret under Økonomi- og Indenrigsministeriet. Ifølge CPR-kontoret ligger fejlen hos it-firmaet CSC, men Trine Bramsen mener, at sagen skal have et "efterspil".

- Det må ikke ske, slet ikke i et ministerium. Det er for dårligt, det kan der ikke være to meninger om, og jeg er ikke i tvivl om, at der kommer til at være et efterspil, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip