S: Dårligt signal at frabede sig bestemte flygtninge

Det er et dårligt signal at sende, når kommunerne sender prioriteringslister ud fra nationalitet til Udlændingestyrelsen. Det mener integrationsordfører Mette Reissmann fra Socialdemokraterne.

- Jeg synes, at integrationsloven meget tydeligt gør det klart, at man ikke må skelne mellem nationaliteter, når mennesker har brug for hjælp. Det er et meget dårligt signal at sende, siger Mette Reissmann til Ritzau.

- Det medvirker blot til, at nogle flygtninge behandles bedre end andre.

Ifølge Berlingske søndag er flygtninge med bestemte nationaliteter uønskede i nogle kommuner, som beder Udlændingestyrelsen om ikke at placere for eksempel tjetjenere og romaer i deres område.

Blandt andet angiver Brønderslev Kommune, at kommunen ikke ønsker tjetjenere "på baggrund af de erfaringer omkringliggende kommuner oplever."

Den forklaring giver Mette Reissmann dog ikke meget for.

- Det er en skam, at nogle kommuner som udgangspunkt har en negativ indstilling over for visse nationaliteter, når vi i øjeblikket har sådan en stor opgave med stigende antal asylansøgere. Den form for sorteringsform mener jeg ikke er hensigtsmæssig, siger hun.

Dansk Røde Kors generalsekretær, Anders Ladekarl, påpeger dog, at der kan være fordele ved, at kommunerne har præferencer, da erfaringer viser, at hvis grupper af samme nationalitet er samlet, forbedrer det integrationen.

Mette Reissmann mener da også, at det er vigtigt at fastholde dialogen med kommunerne og lytte til deres erfaringer.

- Det er meget vigtigt, at vi bærer det fælles ansvar. Vi skal lytte til, hvad kommunerne siger og deres eventuelle bekymringer, fastslår hun.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip