S: DF skal stoppe Løkkes skattelettelser

Det er halsløs gerning at lave skattelettelser, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil forhandle til efteråret, når statskassen får milliardudgifter til flere flygtninge og familiesammenførte.

Det siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen. Han håber, at Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, afviser skattelettelser, fordi velfærden presses af nedskæringer.

- Socialdemokratiet har længe opfordret regeringen til at droppe skattelettelser. Der er meget store flygtningeudgifter. Der er store besparelser i kernevelfærden på børne- og ældreområdet for de svageste grupper i kommunerne, siger Nicolai Wammen.

Dansk Folkeparti afviser skattelettelser, fordi Danmark ifølge finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) skal bruge 6,4 milliarder kroner mere før 2020 på 97.000 flere flygtninge og familiesammenførte.

- Hvis Dansk Folkeparti står ved udtalelserne, så er det en bombe under Lars Løkke Rasmussen og regeringens økonomiske politik. Skattelettelser er en del af regeringsgrundlaget, påpeger Socialdemokraternes politiske ordfører.

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, har flere gange truet med at trække tæppet, hvis Løkke ikke sænker top- og bundskatten, når regeringen til efteråret forhandler skattereformen med blå blok.

Spørgsmål: Løkke siger, at han både kan lave skattelettelser og skabe velfærd. Tror du ikke på det?

- Pengene kan kun bruges én gang. Derfor er det et valg, om man sikrer velfærden, hvor der er store besparelser på institutioner, folkeskole og ældre, eller om man vil bruge pengene på skattelettelser, siger Nicolai Wammen.

Spørgsmål: Kan man ikke få råd til skattelettelser ved at stoppe indvandringen?

- Der er store flygtningeudgifter. Samtidig er kommunernes økonomi presset, siger Nicolai Wammen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip