S dropper forhandlinger om kontanthjælpsloft

Indretningen af det fremtidige kontanthjælpssystem bliver uden socialdemokratiske aftryk.

Formand Mette Frederiksen (S) har nemlig besluttet at melde Socialdemokraterne ud af forhandlingerne, inden det første møde hos beskæftigelsesministeren har været afholdt. Det oplyser DR Nyheder.

- Regeringen lægger op til at sætte kontanthjælpen markant ned for folk, som får meget, meget svært ved at komme i arbejde. Selvfølgelig skal det kunne betale sig at arbejde, men prisen kan blive for høj. Regeringens forslag vil blandt andet ramme børnefamilier for hårdt, siger Mette Frederiksen til DR Nyheder.

Hun vender sig også kraftigt imod regeringens forslag til en såkaldt 225 timers regel. Reglen stiller krav om 225 timers arbejde, hvilket omtrent svarer til seks uger, inden for et år for de kontanthjælpsmodtagere, der er i stand til at arbejde.

- Den 225 timers regel vil regeringen jo indføre uanset om folk er i stand til at arbejde eller ej. Men nogle af kontanthjælpsmodtagerne er altså meget syge og har massive sociale problemer, og det tager regeringen slet ikke højde for, siger Mette Frederiksen til DR.

Da regeringens udspil til et nyt kontanthjælpssystem blev lanceret i starten af oktober var hovedbudskabet, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde.

Regeringen vil indføre en række beløbsloft over, hvor meget kontanthjælpsmodtagere kan få i samlede ydelser fra det offentlige. Børnepenge og støtte til daginstitutioner indgår dog ikke i loftet.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) undrer sig over Mette Frederiksens udmelding:

- Vi tager til efterretning, at Socialdemokraterne ikke vil være med til at lave et nyt kontanthjælpsloft, sådan at det kan betale sig at arbejde og samtidig bidrage til at finansiere skattelettelser til helt almindelige hårdtarbejdende danskere, siger Jørn Neergaard Larsen til DR.

Ifølge regeringen vil det nye kontanthjælpsloft ramme 22.800 fuldtidspersoner økonomisk og give et provenu på cirka 370 millioner kroner om året til statskassen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip