S er ikke klar til særlov for penge til psykiater-ofre

Det er for tidligt at indføre en særlov, der skal sløjfe forældelsesfristen for erstatningssager for patienter, der kan være fejlbehandlet af en hjerneskadet psykiater fra Vestjylland.

Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, vil vente på de undersøgelser, der er sat i gang, og som blandt andet skal klarlægge, hvor mange patienter, der er fejlbehandlet af psykiateren.

- Hvis der har været deciderede mangler i vores sundhedssystems kvalitet, så synes jeg, at vores land skal komme de personer i møde. Men sundhedsministeren har proklameret, at der skal laves en gennemgående undersøgelse.

- Region Midtjylland er i fuld gang med at gennemgå de patienter, der har været hos den pågældende psykiater. Når vi har et overblik, så vil jeg tale borgernes sag, men nu skal eksperterne have ro til at få overblik over sagen, siger Flemming Møller Mortensen.

Spørgsmål: Torsdag blev Sundhedsstyrelsens administrerende direktør Else Smith fyret blandt andet på grund af sagen om psykiateren fra Vestjylland, så der er vel ingen tvivl om, at alt ikke var i orden. Hvorfor så vente med at lade patienterne søge erstatning?

- Hvis man vil undersøge og afdække omfanget, så er det jo også, fordi vi vil gøre noget ved det. Dels vil vi sikre, at eventuelle fejlbehandlede patienter bliver sat i den rigtige behandling, og det er naturligvis også et spørgsmål om, at samfundet skal tage ansvar, siger han.

SF har hasteindkaldt sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i et samråd torsdag, fordi partiet vil have en vedtaget en særlov, som sløjfer en tre års forældelsesfrist for den vestjyske psykiaters patienter.

DR Nyheder har afsløret, at en psykiater fra Vestjylland fik lov til at praktisere trods årelange advarsler om, at psykiateren var hjerneskadet. Det førte til dødsfald og alvorlig fejlmedicinering blandt patienterne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip