S er klar til at se på skrotpræmie for oliefyr

De Radikale vil give en skrotpræmie på 25.000 kroner til boligejere uden for fjernvarmeområderne, som vil af med deres oliefyr.

Og det forslag er Socialdemokraterne parat til at drøfte.

- Det er vigtigt for os at hjælpe med at udfase blandt andet oliefyrene, og hvis det her kan gøre, at der er økonomi i det for nogle folk, så er det noget, vi sagtens kan diskutere, siger energiordfører Jens Joel til Ritzau.

Han vil dog ikke lægge sig fast på, om hverken beløbet eller metoden er den rigtige.

I stedet vil Socialdemokraterne gerne se resultaterne af den analyse af tilskud og afgifter, som partierne bag energiaftalen har sat i gang, og som snart ventes klar.

- I stedet for at at lappe huller har vi valgt at kigge på hele systemet, påpeger ordføreren og uddyber:

- Vi skal se på, hvad vi gør med afgiftssystemet som sådan, og hvor meget det hjælper. Så skal præmien tilpasses derefter, ligesom vi skal se, hvad der er af andre modeller, siger ordføreren.

Den radikale klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen begrunder partiets forslag med, at boligejere uden for fjernvarmeområderne har svært ved at optage lån i deres hus, og derfor ikke selv kan finansiere at skifte oliefyret ud med en varmepumpe.

- Det er bestemt et fornuftigt ræsonnement, siger Jens Joel, som dog indvender:

- Men det kan være, at en del af den manglende økonomi i en udskiftning bliver bedre af, at vi generelt set indretter systemet, så vi fremmer brugen af varmepumper. Derfor ved jeg ikke præcis, hvordan beløbsgrænserne skal skrues sammen, påpeger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip