S erkender: Det kan blive meget meget tæt

Skrevet af admin

|

19/11/2013

Dagens topnyheder

Mens stemmerne tælles op i landets kommuner, bliver der formentligt krydset fingre blandt Socialdemokraterne rundt om i landet.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, er ikke tilfreds med de foreløbige prognoser og udsigten til en tilbagegang for partiet på over fem procentpoint, men valget er ikke afgjort endnu, lyder det.

- Bliver det her landsresultatet, er det selvfølgelig ikke tilfredsstillende. Men det her valg kan blive meget meget tæt, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke.

I 2009 kom Socialdemokraterne ud med et samlet resultat på 30,7 procent af stemmerne ved kommunalvalget.

Ifølge den seneste exitprognose fra DR tirsdag aften står Socialdemokraterne til at gå over fem procentpoint tilbage på landsplan med nu blot 25,3 procent af stemmerne.

Målingen er lavet af Epinion for DR og bygger på svar fra 970 respondenter. Svarene er indsamlet i perioden mellem 16. november og 19. november klokken 19.30, og der er en statistisk usikkerhed på 3,1 procent.

- Vi fik et meget, meget flot resultat sidste gang. Denne gang kommer vi fra et helt andet udgangspunkt, nemlig nedefra i meningsmålingerne, siger Magnus Heunicke.

Faldet, som exitprognosen forudsiger, kan skyldes den økonomiske krise, mener han.

- Vi har i regeringen og kommunerne taget ansvaret for at komme sikkert igennem krisen, vi har smøget ærmerne op og gjort, hvad der skal til, og det kan man ikke gøre omkostningsfrit, siger Heunicke.

/ritzau/