S: Et stærkt alternativ er på vej frem

Socialdemokraterne går frem med et mandat og får over 10.000 stemmer - heraf over 4.000 stemmer på borgmesterkandidat Christian Haugk. Samtidig får SF en ordentlig øretæve, mens Enhedslisten for første gang kommer ind i Kolding Byråd.

- Jeg er både ydmyg og stolt over såvel partiets valgresultat, som de mange personlige stemmer jeg har fået. Jeg vil gerne ønske borgmester Jørn Pedersen tillykke med et flot resultat og et klart og tydeligt borgmestermandat. Men også tillykke til Enhedslisten og de Radikale med deres mandat, siger Christian Haugk, i en pressemeddelelse.

De mange borgerlige vælgere har talt klart og tydeligt. 12 mandater ud af 25 mulige til partiet Venstre, hentet primært fra Dansk Folkeparti og De Konservative, er et klart signal der vidner om, at koldinggenserne har ønsket et styrket Venstre. Det har man fået.

Rigtig mange borgere har valgt at stemme på Socialdemokraterne og det samlede resultat vidner klart om, at der tegner sig et reelt alternativ – et alternativ der kommer styrket ud af valget.

- Socialdemokraterne har gennem de sidste fire år insisteret på samarbejde. Det har borgmester Jørn Pedersen denne gang haft vilje til at imødekomme. Vi har naturligvis i forbindelse med den socialdemokratiske fremgang, ønsket at borgernes tillid til os bliver omsat til reel politisk indflydelse. Det har der heldigvis været lydhørhed for, siger Christian Haugk.

Christian Haugk bliver således 2. viceborgmester. Derudover har S fået formandsposten i et nyt, stort og vigtigt Børne- og Uddannelsesudvalg og i et nyt Plan- og Bolig udvalg. Derudover er det socialdemokraterne der sætter sig på næstformandsposterne i Seniorudvalget og i det nye Miljøudvalg.

- Samlet set er der rigtig god grund til at være tilfreds. Vi står i dag styrket og er et parti i fremgang. Vi ønsker ikke at hvile på laurbærrene, men vil forvalte vælgernes tillid til konkrete og positive resultater for borgerne og for Kolding Kommune, slår Haugk fast.

- Koldingenserne har give Socialdemokraterne et stort skulderklap for den politik, vi har lagt op til i den kommende valgperiode. Og vi er indstillet på et bredt samarbejde, hvor der især er fokus på vækst. Kommunen er afhængig af jobvækst. Især fordi det for alvor kan være med til at bringe Kolding tilbage i toppen som en af landets bedste bosætningskommuner, forklarer Christian Haugk og fortsætter:

Socialdemokraterne vil i samarbejde med byrådets øvrige partier arbejde for, at de kommunale kerneydelser på blandt andet børneområdet og ældreområdet igen er på et rimeligt niveau. Endelig er det afgørende, at der i denne valgperiode er styr på de kommunale finanser.

 

Dagens Gossip