S: Fint nok at ændre speak i patentvideo

Det er helt fint, at den kritiserede oplysningsvideo fra Erhvervs- og Vækstministeriet om den europæiske patentdomstol nu fortæller, at et dansk ja vil betyde, at Danmark afgiver suverænitet.

Det siger erhvervs- og vækstordfører for Socialdemokraterne Benny Engelbrecht, som ellers blankt har afvist kritik fra nej-siden om, at videoen var for ensidig.

- Jeg tror sådan set, danskerne godt er klar over, at præmissen for at skulle til en folkeafstemning netop er, at der er tale om en suverænitetsafgivelse. Men derfor er det selvfølgelig fint nok, at man lige får slået det klart og tydeligt fast, siger Benny Engelbrecht.

Selvom han mener, at det ikke har været spørgsmålet om, om der var tale om suverænitetsafgivelse eller ej, der har fyldt i debatten, så anerkender han, at det har været et tungtvejende argument fra nej-siden.

- Det blev jo slået fast på et meget tidligt tidspunkt, at der var tale om suverænitetsafgivelse, så der enten skulle være 5/6 flertal i Folketinget, eller at spørgsmålet skulle til folkeafstemning, siger Benny Engelbrecht.

- Men det er da fint nok at få den faktuelle tilføjelse med, siger han.

Jyllands-Posten skriver fredag, at Folkebevægelsen mod EU klager til ombudsmanden over oplysningsvideoen, som, de mener, er for ensidig. Også tidligere i Politiken har ministeriets kampagnevideo fået kritik for at være unuanceret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip