S glæder sig over støtte til hestesport

Det er glædeligt, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) snart drøfter en redningsplan, så hestesporten kan overleve, selv om hestevæddeløb mister millioner af kroner fra tipsmidlerne, og tre travbaner trues.

Det siger socialdemokraten Orla Hav, som onsdag havde kaldt kulturminister Bertel Haarder (V) i åbent samråd i Folketingets kulturudvalg.

- Ministeren var positiv og konstruktiv. Der er en erkendelse af, at man har efterladt sporten i en situation, den ikke selv kan håndtere. Det vil man være med til at finde løsninger på, siger Orla Hav.

Skatteministeren er blandt andet inspireret af Storbritannien, påpegede Bertel Haarder.

- Vi vil gå radikalt til værks. Skatteministeren vil drøfte en anden type økonomisk model med parterne, siger han.

I år fordeler Hestesportens Finansieringsfond, HFF, godt 70 millioner kroner i tipsmidler fra Danske Spil mod 96 millioner kroner i 2013. I Norge og Sverige har hestesporten spilleselskaber,og det svenske omsætter for godt 11 milliarder kroner, påpeger Orla Hav.

- Det er helt afgørende, at hestesporten får mulighed for at være herre i eget hus. Da Danske Spil overtog spil på hestevæddeløb, var der en omsætning på 1,2-1,4 milliarder kroner. Det er reduceret til 500 millioner kroner. Det kan ikke fortsætte, siger Orla Hav.

I maj 2014 indgik alle Folketingets partier en aftale, som koster hestesporten millioner i tipsmidler.

I september 2015 besluttede Dansk Hestevæddeløb at lukke Fyens Væddeløbsbane i Odense og Car-Center Racetrack i Nykøbing Falster. Desuden blev banen i Billund indstillet som sommerbane. Siden har HHF sikret, at de tre baner fortsætter i år.

Orla Hav frygter de tre baners fremtid.

- Det vigtigste er, at regeringen vil give sporten mulighed for at klare sig, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip