S-gruppeformand: De fleste ledige vil arbejde

admin

|

28/11/2014

Dagens topnyheder

Ledige kan ikke loppe den. De skal aktivt søge arbejde, og det gør langt de fleste ledige også.

Det siger Socialdemokraternes gruppeformand, Leif Lahn Jensen, til, at De Radikales leder, økonomiminister Morten Østergaard, vil bede dagpengekommissionen stramme reglerne, så ledige skal søge arbejde mere aktivt.

- Billedet er ikke sådan, at alle, der er udenfor arbejdsmarkedet, overhovedet ikke gider. Det er slet ikke billedet. Men selvfølgelig skal alle, der kan, stå til rådighed. Jeg har ikke noget imod, at dagpengekommissionen kommer med et oplæg om det, siger Leif Lahn Jensen.

Han gør opmærksom på, at A-kasserne straffer arbejdsløse, som ikke søger arbejde. Samtidig giver jobcentrene sanktioner til ledige på kontanthjælp, der ikke aktivt søger arbejde.

- Efter Norge har Danmark verdens skrappeste rådighedsregler for ledige på kontanthjælp, siger han og fortsætter:

- Lad nu være med at tegne et billede af, at stort set alle er dovne, bare fordi de er arbejdsløse, og de putter sig. Det billede anerkender jeg ikke. Men alle skal stå til rådighed. Det går simpelt hen ikke, at nogle siger: "Det gider jeg ikke ", siger Leif Lahn Jensen

Liberal Alliance vil stramme rådighedsreglerne for ledige. Regeringen har ikke ansporet ledige til at søge arbejde, siger partileder Anders Samuelsen.

- Vi har skabt et system, hvor nogle ligefrem lider et økonomisk tab ved at tage et arbejde, og det er rent ud sagt en social katastrofe, fordi det fastholder mennesker i ledighed, siger Anders Samuelsen.

De Konservative synes, at det klinger hult, når Morten Østergaard nu vil stramme rådighedsreglerne, siger politisk ordfører Mai Mercado.

- Med kontanthjælpsreformen sidste år blev kontanthjælpen for ressourcestærke unge, som kan gå på arbejde eller starte uddannelse i morgen, sat ned på niveau med SU, så det ikke længere var attraktivt for dem at være på passiv offentlig forsørgelse.

- Men alt det ødelagde regeringen – og Radikale – med dette års finanslov, siger Mai Mercado.

/ritzau/