S: Illegale indvandrere skal bremses med øget kontrol

Skrevet af admin

|

09/12/2014

Dagens topnyheder

I regeringen ser man med stor alvor på, at antallet af illegale indvandrere tilsyneladende er vokset markant i de senere år.

Ifølge Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen skal den illegale indvandring bekæmpes med øget kontrol og overvågning.

- I regeringen holder vi os ikke tilbage. Vi vil have mere effektiv kontrol med, hvem der kommer til Danmark.

- Der er alt for stor risiko for, at de her mennesker dumper lønningerne, snyder samfundet for skat og i øvrigt ikke bidrager til vores fællesskab, siger hun.

Ifølge Trine Bramsen har regeringen allerede sat ind med øget kontrol ved grænserne og rundt omkring i samfundet:

- Vi har opstillet nummerpladeskannere og kameraer ved grænser og er ved at indføre passkannere i lufthavnen. Ikke mindst har politiet sammen med Skat styrket tilsynet markant og opprioriteret razziaer massivt. Det kommer vi til at se mere af i fremtiden.

- Løsningen er den analysebaserede indsats. Altså målrettede kontroller og de nye overvågningsformer. Det er helt centralt, hvis man skal komme problemet til livs, siger Trine Bramsen.

Det kan for eksempel være at slå ned på de arbejdspladser, hvor der foregår løndumping, siger hun.

Ifølge Jyllands-Posten viser en ny analyse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed, at der i 2013 var 33.000 illegale indvandrere i Danmark. Det er mere end en fordobling siden 2008.

Da de illegale indvandrere lever skjult, er tallene dog behæftet med en vis usikkerhed.

Afviste asylansøgere og au pair-piger, der bliver i landet trods en udløbet opholdstilladelse, udgør blandt andet en del af gruppen af illegale indvandrere.

/ritzau/