S indkalder til samråd om dårlige lægers autorisation

Det er kommet bag på Socialdemokraternes sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen, at det tilsyneladende er svært at stoppe læger, der vil arbejde i Danmark, efter at de har fået frataget deres autorisation i et andet nordisk land.

- Jeg er ganske rystet over, at vi ikke har fået mere styr på det. Det er et uforståeligt tillidsbrud, som sundhedsministeren må gøre noget ved med det samme.

- Sundhedsstyrelsen skal have muskler til at gribe ind, siger ordføreren, der mandag vil indkalde sundhedsminister Sophie Løhde (V) i samråd om sagen.

Det sker, efter at Ekstra Bladet lørdag kan fortælle, at mindst tre læger, der har fået frataget eller indskrænket deres autorisation i Norge eller Sverige, bagefter har arbejdet i Danmark.

Sundhedsstyrelsen siger til avisen, at man ikke har hjemmel i loven til at stoppe disse læger, og patientforeningen Danske Patienter foreslår, at man som udgangspunkt fratager disse læger deres danske autorisation.

- Det undrer mig meget, at Sundhedsstyrelsen ikke har gjort opmærksom på, at loven blokerer for det her, og hvis der skal lovændring til, så er jeg sikker på, at vi nok skal kunne få det igennem.

- Det vil give regionerne eller andre, der står for at ansætte en læge, mulighed for at få et klart signal om, at der er noget galt. Det er der ikke med de nuværende regler, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip