S kræver regeringens svar om vækstfond efter international ros

Danmark er det bedste sted i Europa at drive og starte en virksomhed, konkluderer Verdensbanken i en rapport, men det kan hurtigt gå den gale vej, advarer Socialdemokraterne.

Derfor efterspørger oppositionspartiet regeringens svar på, om den vil være med på et vækstinitiativ, hvor man tilfører vækstfonden for små og mellemstore virksomheder fem milliarder kroner.

- Vi mener, et af de største problemer er at få løftet de små og mellemstore virksomheder helt ud af krisen, så de kommer rigtigt i vækstmode. De har potentialet.

- Men de mangler egenkapital, og vi har foreslået at polstre vækstfonden, men vi har ikke fået svar fra regeringen overhovedet. Den må snart komme på banen, siger gruppeformand Henrik Sass Larsen (S).

Der skal mere til "end en boligjobordning," siger den tidligere erhvervs- og vækstminister.

Gruppeformanden mener, at det i dag er et problem for de små og mellemstore virksomheder at finde fodfæste internationalt, da deres egenkapital er for beskeden. De skal, mener S-politikeren, kunne låne flere penge.

I Verdensbankens rapport, som netop er offentliggjort, indtager Danmark i år førstepladsen blandt de europæiske lande.

Samtidig rykker Danmark en enkelt plads frem på verdensplan og betegnes nu som landet med det tredjebedste erhvervsklima globalt efter Singapore og New Zealand.

- Det er et kæmpe skulderklap til vores samfundsmodel. Hvis et af verdens bedste steder at drive virksomhed er lige midt i et socialdemokratisk velfærdssamfund, så er det et enestående skulderklap til hele denne samfundsmodel, siger Henrik Sass Larsen.

Udenrigsminister, Kristian Jensen (S), glæder sig over, at rapporten sender et positivt signal til investorer om erhvervsklimaet i Danmark.

- Det vil regeringen udnytte til at få endnu flere virksomheder til at etablere sig i Danmark til gavn for vækst og beskæftigelse, siger udenrigsminister Kristen Jensen (V) i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip