S-kritiker: Dagpenge skygger for rød succes

Sagen om dagpenge til langtidsledige skal løses, så Socialdemokraterne kan tale politik. Sagen overskygger fuldstændig regeringens store succes, når folketingsmedlemmer møder baglandet i deres valgkredse.

Sådan siger det kritiske socialdemokratiske folketingsmedlem Jan Johansen, som er med i 3F.

- De seneste tre år har dagpengereformen, som de andre har vedtaget, været en klods om benet på os. Vi kender alle nogle, som er bange for at miste jobbet og komme i samme situation. Det overskygger desværre alt det gode, vi har lavet, siger Jan Johansen.

Han møder onsdag LO's formand, Harald Børsting, og LO's hovedbestyrelse på LO-Skolen i Helsingør. HK's formand, Kim Simonsen, og flere faglige ledere kræver dagpengesagen løst, når regeringen forhandler finanslov med venstrefløjen.

I 2010 halverede VK-regeringen dagpengeperioden til to år med hjælp af Dansk Folkeparti og De Radikale. Siden gennemførte S-R-SF-regeringen stramningerne. Jan Johansen er ikke imponeret af det regeringsgrundlag, der blev lavet.

- Der blev lavet en aftale ude i Det sorte Tårn, men virkeligheden har vist sig at være en anden. Derfor skal man kigge på, at der i stedet for 4-5000 mennesker falder 60.000 ud. Jeg prøver at præge regeringen, så vi kan få gjort noget ved det, siger Jan Johansen.

I sin fynske valgkreds møder Jan Johansen gamle kolleger fra Lindøværftet, som mistede job, da Mærsk lukkede i Munkebo.

Hans folketingskollega Bjarne Laustsen vil ændre reglerne, så ufaglærte og faglærte langtidsledige kan genoptjene dagpenge med støttet arbejde som akademikerne.

- Det er diskriminerende, at akademikere kan genoptjene dagpenge med støttet arbejde, mens det kun gælder ustøttet arbejde for smede, murere og sosu-assistenter, siger Bjarne Laustsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip