S: Kun domstole skal fratage imamer statsborgerskab

Socialdemokraterne finder det fornuftigt, hvis grundlovens paragraffer om ytringsfrihed for religiøse prædikanter præciseres, så det bliver muligt at udvise radikale imamer.

Det siger partiets indfødsretsordfører, Mattias Tesfaye, til et forslag fra Dansk Folkeparti, der vil gøre det muligt at fratage imamer deres danske statsborgerskab, hvis de prædiker i strid med grundlæggende danske værdier.

Dermed tegner der sig et bredt flertal bag forslaget, da også Venstre og De Konservative erklærer sig for tanken inden de kommende forhandlinger i Folketinget om at imødegå de radikaliserede imamer, der modarbejder demokratiet.

- Men jeg tror, det er giftigt, hvis vi på Christiansborg sidder og fratager statsborgerskab. Det er vigtigt, at det er domstolene, der gør det. Det står i grundloven, at Folketinget tildeler statsborgerskab, siger Tesfaye.

Det er dog kun interessant at fratage folk statsborgerskab, hvis det også giver mulighed for udvisning som i tilfældet boghandleren fra Brønshøj, siger Tesfaye med henvisning til den verserende sag om Said Mansour, der er dømt for at opfordre til terror.

Folketingets opgave er at skabe et præcist grundlag for domstolene at dømme ud fra, tilføjer S-ordføreren. Om "fjolset fra Grimhøj-moskéen" - imam Abu Bilal - skal fratages sit statsborgerskab, er således kun et anliggende for retssystemet, mener Tesfaye.

- Når alt det er sagt, har vi et problem i Danmark med voksende parallelsamfund blandt danske muslimer. Og vi må ikke tage fokus væk fra det vigtige, som er, at der foregår en værdikamp blandt danske muslimer, om hvordan man skal leve i Danmark.

- Det handler ikke kun om en enkelt imam eller to - der er behov for at kaste sig ind på det brede flertals side i kampen mod forstokkede imamer og patriarkalske normer, der hører et andet århundrede til, siger S-ordføreren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip