S-medlem: Dagpenge hører hjemme i finanslovforhandlinger

Bjarne Laustsen, der er medlem af beskæftigelsesudvalget for Socialdemokratiet, stemmer tirsdag med partiet og mod Enhedslistens forslag om en halvering af genoptjeningskravet for at kunne bevare retten til at få dagpenge. Og det har han flere årsager til.

- For det første er der ikke tradition for, at vi stemmer for oppositionens beslutningsforslag, siger han til Ritzau.

- For det andet løser det kun problemet for dem, der er faldet ud af systemet, så det er ikke det rigtige forslag, siger Bjarne Laustsen.

For det tredje mener S-medlemmet, at en stemme for Enhedslistens forslag er det samme som at "hvidvaske" Kristian Thulesen Dahl (DF).

- Det er ham, der er skyld i det hele. Derfor synes jeg, at både Enhedslisten og SF burde kæmpe i finanslovforhandlingerne for at få løst det her problem i stedet for at sidde og hvidvaske ham i sofaen, siger Bjarne Laustsen.

Socialdemokraternes medlem i beskæftigelsesudvalget mener ikke, at halveringen af genoptjeningskravet kan stå alene.

- Forslaget løser ikke problemet med, at der vil være rigtig mange, der står uden forsørgelse. Derfor synes jeg, at det er langt mere fornuftigt at kigge på den midlertidige arbejdsmarkedsydelse, siger han.

Personer, der opbruger deres ret til dagpenge eller den særlige uddannelses­ydelse, har mulighed for at modtage midlertidig arbejdsmarkedsydelse. Muligheden for at modtage midlertidig arbejdsmarkedsydelse er en midlertidig ordning, der bliver gradvist udfaset frem mod 2016.

By- og boligordfører Jan Johansen (S) oplyste mandag til DR og Politiken, at han vil gå imod partilinjen og stemme for Enhedslisten forslag i folketingssalen. Men det får ingen konsekvenser for ham, siger S-gruppeformand Leif Lahn Jensen til DR.

- Nu er vi jo et åbent og bredt parti, og folketingsmedlemmerne må selvfølgelig have de holdninger, som de nu har, så det får ingen konsekvenser, siger Leif Lahn Jensen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip