S og R beskylder V for at gamble med vindmarkedets tillid

Det vil skade både klimaet og Danmarks troværdighed over for investorer, hvis regeringen får held til at aflyse et stort udbud af kystnære havvindmøller.

Sådan lyder kritikken fra Socialdemokraterne og De Radikale, efter at Venstre har meldt ud, at partiet stadig håber på at kunne bremse udbuddet, sådan som energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) forsøgte før sommerferien.

- Det er pinligt, at man har ladet vindmølleindustrien vente hen over sommeren på en afklaring om et udbud, som koster millioner at forberede, siger fungerende politisk ordfører Benny Engelbrecht (S).

- Det er en skandale, at vi ikke kan stole på, at Venstre overholder sine aftaler. Det er det både demokratisk og for de virksomheder, der er kommet til Danmark for at investere, lyder det fra energiordfører Andreas Steenberg (R).

Begge partier fastslår, at de vil opfatte det som forligsbrud, hvis regeringen standser udbuddet uden opbakning fra den kreds af partier, der står bag energiaftalen fra 2012.

De virksomheder, der er interesserede i at opføre de kystnære havvindmøller med en kapacitet på i alt 350 megawatt, skal komme med deres tilbud senest 1. september.

/ritzau/

 

Dagens Gossip