S-ordfører efter rutsjetur: Godt resultat trods alt

Skrevet af admin

|

20/11/2013

Dagens topnyheder

Socialdemokraterne kunne omkring midnat ånde nogenlunde lettet op efter en dramatisk valgaften.

De går tilbage i forhold til det seneste kommunalvalg, konkluderer de nu, men ikke så meget, som de frygtede efter at have set de første exitprognoser først på aftenen.

Med små 90 procent af stemmerne talt op holder Socialdemokraterne skansen som det største kommunale parti med 29,5 procent af stemmerne trods en tilbagegang på 1,1 procentpoint.

Venstre har 27,9 procent som nummer to efter en fremgang på 3,1 procentpoint.

- Det er selvfølgelig en lille tilbagegang for os og en fremgang for Venstre, men ikke i nærheden af det, vi var spået til for bare seks timer siden, siger Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke ved S-valgfesten på spillestedet Vega.

Partiet er nu tættere på at være oppe på resultatet fra kommunalvalget i 2009, som var på 30,6 procent, end det blev spået i de såkaldte exitprognoser lavet af Epinion for DR tidligere på aftenen.

Der lå Socialdemokraterne til at miste op til otte procentpoint i forhold til 2009.

- Det har kørt op og ned hele aftenen. For os er det kørt opad. Det betyder selvfølgelig meget for os, siger en lettet Magnus Heunicke.

Han fortæller, at han efter de nedslående exitprognoser tidligere på dagen ikke havde regnet med, at partiet ville komme så højt op.

- Det er en tilbagegang, og det lægger vi ikke skjul på. Selvfølgelig er vi kede af de borgmesterposter, vi ser ud til at have tabt. Samtidig kan vi se, vi har vundet andre, og vi har genvundet de fire store byer. Det kan vi ikke være skuffede over.

- Det er et godt resultat for os, siger Magnus Heunicke.

Socialdemokraterne venter nu spændt på de sidste optællinger.

- I Aarhus bliver vi størst, men i Holbæk, Køge og Randers bliver vi formentlig ikke størst. Men lige nu har vi mellem 40.000 og 60.000 stemmer i plus på Venstre, fortæller kilder i Socialdemokratiet til Ritzau.

/ritzau/