S-ordfører er rundtosset over Løkkes forklaringer

Socialdemokraternes klimaordfører Pernille Rosenkrantz-Theil siger, at hun er "rundtosset" over Lars Løkke Rasmussens (V) forklaringer i GGGI-sagen.

- Jeg er ved at være fuldstændig rundtosset af alle de mange forskellige forklaringer Løkke hele tiden kommer med på de ting her, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Spørgsmål: Løkke siger, at hans advokat og revisor har lavet opgørelser og indberettet til Skat og Moderniseringsstyrelsen. Hvad kan han mere gøre?

- Den ene opgørelse er kommet et år for sent. For de beløb, han ikke kunne huske på pressemødet, skulle jo have været indberettet i oktober 2012 og ikke i november 2013.

- Det vil sige, at når man presser ham og går til ham, så indrømmer han, at der lige var en flybillet for meget og der var også lige nogle diæter, han fik i fire kuverter i dollar, som han ikke kunne huske, han havde fået.

- Det gør, at man bliver lidt bekymret for, om der er nogle områder, hvor vi har glemt at presse ham, for vi får åbenbart ikke oplysningerne sådan uden videre, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Spørgsmål: Tror du, at der nu er ryddet op i den sag?

- Det må vi da håbe. Men der skulle jo været ryddet op efter pressemødet, men siden er der kommet nye oplysninger frem hver eneste dag, svarer Pernille Rosenkrantz-Theil.

For første gang kommenterede Lars Løkke Rasmussen mandag i TV2 News, at han - i modsætning til hvad han tidligere har sagt - også har fået diæter fra GGGI i 2012. Men alt er indberettet.

Forrige søndag sagde Løkke under et pressemøde, at han ikke havde modtaget diæter fra GGGI i 2012.

Berlingske skrev i sidste uge, at Løkke fik udbetalt 8784,50 kroner i diætpenge i 2012 for sit arbejde i Global Green Growth Institute, GGGI.

Lars Løkkes formandspost i klimaorganisationen GGGI kom for alvor i søgelyset, da det kom frem, at Venstre-formanden havde fløjet adskillige gange på 1. klasse. Flybilletter, som beløb sig på over 770.000 kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip