S-ordfører om V-udspil: Åbner for social dumping

Det er endnu kun et udspil, som hverken er offentliggjort i sin fulde længde og heller ikke er diskuteret i Venstres folketingsgruppe.

Men Socialdemokraternes udlændingeordfører Mette Reissmann (S) er ikke begejstret for de detaljer, der er blevet lækket om Venstres nye udlændingepolitik.

Specielt princippet om at lempe indkomstkravet til udlændinge fra særlige lande, som vurderes til at være nemme at integrere, falder S-ordføreren for brystet.

I udkastet er kravet for at få opholds- og arbejdstilladelse fra disse "højtudviklede lande" blot, at man står til at tjene 200.000 kroner.

- Jeg er bekymret for, at der er lagt op til åbne grænser for lykkeriddere fra de lande, som Venstre gerne vil lukke ind.

- Konsekvensen bliver, at man kan udøve social dumping og få en masse billig arbejdskraft ind i landet. Hvis de så bliver senere fyret, fordi der ikke er brug for dem længere, så står vi med en masse hjemløse i vores gader, og det er uholdbart.

- Som jeg har forstået det, lægger Venstre op til, at man kan blive her i seks måneder efter at have mistet sit job, men hvor skal de være henne uden noget netværk og uden at kunne sproget? siger hun

Oplægget til nye familiesammenføringsregler får heller ikke mange pæne ord med på vejen.

- Det bliver meget svært at få sin ægtefælle fra Filippinerne, Thailand, Brasilien til landet, fordi Venstre stiller en række skærpede krav. Dem vil der blive sat et massivt stop for, siger Mette Reissmann.

Alt i alt tyder det ikke på, at det bliver nemt for Socialdemokraterne at blive enige med Venstre om ret meget på udlændingeområdet.

Derfor kunne det også blive et af de helt store temaer, når der inden september næste år skal afholdes folketingsvalg.

- Jeg kan også se, at der er problemer med integrationen, men vi er åbenbart uenig med Venstre om midlerne og retorikken.

- Men Socialdemokraterne vil gerne diskutere værdier og integration, og vi vil gerne være med til at gøre det bedre, siger ordføreren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip