S-ordfører: Vi har fokus på fyrværkeri-indsmuglingen

Fyrværkeribranchen kalder det et stort problem, at der bliver smuglet store mængder ulovligt udenlandsk fyrværkeri ind i Danmark.

Men det bliver der taget hånd om fra politisk side, forsikrer Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S), over for Ritzau.

Søndag har direktøren for Fyrværkeribrancheforeningen, Karsten Nielsen, udtrykt bekymring over en manglende politisk indsats mod indførsel af ulovligt fyrværkeri til Danmark.

Han mener ikke, at der er ligevægt mellem stramningerne af den danske fyrværkerilov og indsatsen mod den organiserede indsmugling af udenlandsk fyrværkeri fra eksempelvis Polen.

Men den frygt maner Trine Bramsen til jorden. Hun fastslår, at der arbejdes på at komme problemet til livs.

- Jeg er fuldstændig enig med formanden for Fyrværkeribrancheforeningen i, at der er et stort problem med ulovlig udenlandsk fyrværkeri. Her handler det både om den organiserede indsmugling og det, som almindelige mennesker køber med hjem.

- Netop den organiserede indsmugling har vi meget fokus på. Derfor har vi lavet en del razziaer herhjemme, og vi intensiverer nu også monteringen af nummerpladeskannere ved grænserne, siger Trine Bramsen.

Nummerpladeskannerne sørger for, at man med det samme ved, om en bil enten er stjålet, eller om ejeren er eftersøgt.

Retsordføreren indrømmer, at det er svært at stoppe privatpersoner, der sidder foran computeren og bestiller fyrværkeri.

- Vi kommer ikke uden om, at danskerne også selv bærer en stor del af ansvaret. De fleste ved jo godt, når de køber noget ulovligt på internettet.

- Derfor skal der også lyde en appel om, at man holder sig fra at købe det ulovlige fyrværkeri. Statistikken viser jo, at rigtig mange ulykker sker ved brug af netop ulovligt fyrværkeri.

- Og så har vi også strammet nettet om folk, der enten køber, sælger eller smugler ulovligt fyrværkeri. Så risikoen for, at man bliver taget, er blevet større, siger Trine Bramsen.

Loven om brug af fyrværkeri er i 2014 blevet strammet, så man kun må affyre sit krudt fra 27. december til 1. januar 2015.

/ritzau/

 

Dagens Gossip