S på Borgen afviser borgmestres håb om indslusningsløn

Skrevet af admin

09/03/2016

Dagens topnyheder

En lavere startløn til nytilkomne flygtninge kan ikke komme på tale, fastholder Socialdemokraterne. Heller ikke selv om partiets egne borgmestre i Ishøj og Brøndby på den københavnske vestegn holder fast i idéen om en såkaldt indslusningsløn.

- Jeg er helt enig i, at vi skal have de her flygtninge ind på arbejdsmarkedet. Og det vil vi gerne være med til at bidrage til, alt det vi kan, siger Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, til Ritzau.

- Men vi er ikke enige i det med indslusningslønnen, for vi mener, at den vil føre til løndumping. Og det er ikke os, der skal være med til at fastsætte lønnen. Det er arbejdsmarkedets parter, der skal bestemme lønnen i Danmark, siger han.

Ishøjs S-borgmester, Ole Bjørstorp, opfordrer i onsdagens udgave af Berlingske til, at spørgsmålet om indslusningsløn bliver taget op i de aktuelle trepartsforhandlinger.

Og Brøndbys borgmester, Kent Max Magelund, påpeger over for avisen, at man ikke kan blive ved med at tænke, som man hidtil har gjort og henviser dermed til, at Socialdemokraterne hidtil har afvist tanken om indslusningsløn.

Leif Lahn Jensen forsikrer, at Socialdemokraterne på Christiansborg lytter til partifællerne i kommunerne og de forslag, de måtte have for at få flygtninge i job.

- Vi er klar til gode pragmatiske løsninger, men vi mener ikke, at indslusningsløn er den rigtige vej at gå. Indslusningsløn er et no-go for os, siger han.

Til gengæld fremhæver han et forslag, som fagforbundet FOA præsenterede forud for trepartsforhandlingerne, og som ifølge Berlingske også anbefales af Aalborgs socialdemokratiske borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.

Forslaget handler om at give en særlig elevløn i op til to år til visse flygtninge og indvandrere, som gennemfører et forløb med sideløbende danskundervisning.

- Vi lytter til forslaget om en form for elevløn, og vi siger til arbejdsmarkedets parter: "Find nu nogle løsninger, som I kan blive enige om, og som I kan gå ind for. Så vil vi gerne se på det", siger Leif Lahn Jensen.

- På den måde er vi fuldstændigt åbne og vil meget gerne diskutere mange forskellige emner. Men når det kommer til indslusningsløn, er vi rigtig bange for, at den på sigt vil være med til at dumpe lønnen, siger han.

/ritzau/