S: Pinligt at der går politik i terrorsag

Et flertal i Folketinget bestående af de borgerlige partier og SF vil presse regeringen til inden tre uger at fremlægge en redegørelse for terrorangrebene i København.

Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen kalder det uanstændigt, at politikerne på Christiansborg ikke kan stå sammen efter det alvorlige terrorangreb.

- Vi er jo alle på tværs af partier enige om, at vi skal have evalueret terrorangrebet.

- Det er uanstændigt at de borgerlige partier og SF at komme med det krav, og det er pinlige signaler at sende til befolkningen, at vi som demokrater ikke kan stå sammen om det på Christiansborg, men at der går valgkamp i det. Det er terrorsagen for alvorlig til, siger Trine Bramsen til Ritzau.

Kravet betyder, at de borgerlige partier og SF presser politiet og PET i efterforskningsarbejdet.

- Politiet har gjort et fremragende arbejde under terrorangrebene fordi de forhindrede gerningsmanden i at trænge ind i bygningen de to steder.

- De borgerlige og SF udviser direkte mistillid til politiet og Politiets Efterretningstjeneste ved at sætte en deadline for en redegørelse.

- Det er mangel på respekt for politiets arbejde og efterforskning, og direkte uklædeligt, især når vi er enige om slutmålet, at terrorangrebene skal evalueres og vi på den baggrund politisk skal diskutere nye initiativer, siger Trine Bramsen.

S-ordføreren havde håbet på, at de politiske partier kunne stå sammen omkring et af de værste terrorangreb, der har ramt Danmark.

- Jeg havde håbet og appelleret til, at vi står sammen som demokrater mod antidemokrater. Det handler om, at skabe tryghed for befolkningen, siger Trine Bramsen.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) erklærer sig direkte uenig i de borgerlige partier og SF's krav om den redegørelse inden tre uger, da samtlige partier er enige om, at terrorangrebene skal evalueres.

- Det er mig, der står med ansvaret, og jeg er direkte uenig med flertallet. Det er vigtigt at give politiet og PET ro til at efterforske. Men selvfølgelig vil vi efterleve det, når et politisk flertal pålægger os det, siger Mette Frederiksen til TV Avisen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip