S-politiker: Jeg er ikke den anonyme forfatter

"Jeg er ikke den hemmelige socialdemokrat."

Det skriver folketingsmedlem Rasmus Prehn (S) på sin Facebook-side, efter at jagten på den anonyme forfatter til bogen "Den hemmelige socialdemokrat" søndag er sat ind.

- Flere spørger, om det er mig, der er den hemmelige socialdemokrat. Det er det ikke. Jeg ved slet ikke, hvad der står i den, skriver Rasmus Prehn på sin Facebook-side.

Rasmus Prehn er i flere tilfælde kommet med kritik af partiets politiske linje, som for eksempel da han i september måned beskyldte regeringen for ikke at prioritere velfærden højt nok og muligvis derfor, har han følt sig i søgelyset.

- Jeg lægger altid navn til min kritik. Og det har jeg også taget mine tæsk for. Jeg udgav i efteråret en bog Frihed til Fællesskab med fokus på den politiske debat. Det er min mission, skriver Rasmus Prehn.

I søndagens udgave af Politiken bliver der også gisnet om den tidligere gruppeformand Mogens Jensen samt den nyudnævnte transportminister Magnus Heunicke, som forfatteren til bogen.

Men det afviser begge politikernes særlige rådgivere til avisen, og politisk kommentator Hans Engell "frikender" Magnus Heunicke.

- Magnus Heunicke har vidst i det seneste års tid, at hvis der kom en ministerrokade, så var han sandsynligvis blandt de nye ministre, og når man ved det, kunne man ikke drømme om at udgive sådan en bog, siger Hans Engell til Ritzau.

Bliver forfatterens identitet afsløret vurderer Hans Engel, at det vil få hårde konsekvenser.

- Der er mange fortrolige samtaler og møder der er blevet refereret i bogen, så jeg vil tro, at der virkelig vil falde brænde ned, og det kan betyde, at den pågældende vil blive smidt ud af den socialdemokratiske gruppe, siger Hans Engell.

/ritzau/

 

Dagens Gossip