S: Problem at østeuropæere tager arbejde fra nydanskere

Skrevet af admin

22/03/2015

Dagens topnyheder

Sidste år steg antallet af østarbejdere på danske arbejdspladser med 10 procent, og det er en skam, fordi flere af stillingerne kunne være gået til nydanskere.

Det siger Socialdemokraternes integrationsordfører, Ole Hækkerup, efter at antallet af østeuropæiske medarbejdere på danske virksomheder er steget fra 82.625 til 90.875 personer.

- Det er et problem, og det er netop derfor, vi blandt andet har lavet et nyt integrationsudspil, siger han.

Det var i onsdags, at regeringen præsenterede sit nye integrationsudspil under navnet "Alle skal bidrage".

Det har til hensigt at sende flere udlændinge ud på arbejdsmarkedet i stedet for at parkere dem på kontanthjælp eller andre offentlige ydelser.

- Det er fordi, vi gerne vil sørge for, at flere af disse job bliver taget af de nydanskere, der kommer til landet.

- Det er bedre for os som samfund at få nydanskere ud i arbejde med det samme, fordi det også betyder, at integrationen kommer til at fungere meget bedre, når man er i berøring med samfundet, siger Ole Hækkerup.

Når det kommer til at vende udviklingen med et stigende antal østeuropæere, der snupper job for næsen af nydanskere, nævner Ole Hækkerup, at man skal blive ved med at insistere på, at det arbejde, der udføres, skal være på danske løn- og arbejdsvilkår.

- Det er derfor, at når vi sender ting i offentligt udbud, skal der også være krav om praktikpladser, og at overenskomster bliver overholdt, siger han.

Opgørelsen over de østeuropæiske arbejdere i Danmark kommer fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, skriver Fagbladet 3F.

/ritzau/