S-profil vil have Mette Frederiksen som formand

19/06/2015 03:50

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Socialdemokraterne skal finde en ny formand, efter at afgående statsminister Helle Thorning-Schmidt torsdag aften erkendte valgnederlaget og trak sig fra posten.

Og det bør være næstformand Mette Frederiksen, der overtager pladsen, peger blandt andre S-kandidaten Peter Hummelgaard Thomsen på.

- Flot tale af HTS. Flot valgkamp. Tak for ti år i spidsen. Nu håber jeg på og opfordrer Mette Frederiksen til at tage stafetten videre, skriver Peter Hummelgaard, der er tidligere formand for DSU, på Twitter.

Han bliver bakket op af tidligere beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S), der mener, at Mette Frederiksen vil gøre sig godt som ny formand for Socialdemokraterne:

- Mette (Frederiksen, red.) vil kunne blive en fremragende ny formand for Socialdemokratiet og en fremragende ny statsminister, siger han til Ritzau.

Han mener også, at det bør gå stærkt med at finde den, der skal tage over efter den nu afgående formand.

- Socialdemokratiet er jo et stort parti, der hurtigst muligt skal være en konstruktiv opposition, og det kræver, at vi har en formand, og der tror jeg på, at Mette Frederiksen er den bedste til at løfte den arv, siger han.

Også folketingsmedlem for partiet Ole Hækkerup skriver på Facebook, at han anbefaler Mette Frederiksen som ny formand.

Han er dermed det tredje markante medlem fra Socialdemokraterne, der peger på Mette Frederiksen som ny formand.

Afgående finansminister Bjarne Corydon (S) siger til Jyllands-Posten, at der ikke bliver skænderier i partiet om formandsposten.

- I aften skal vi lade det være Helle Thornings aften. Men vi får ikke noget problem med af at finde ud af, hvem der skal være formand. Det med at slås og skændes om den slags, det er fortid, siger Bjarne Corydon til avisen.

Han tilføjer, at Mette Frederiksen er en fremragende kandidat, og at han ikke har hørt om andre formandskandidater.

Hovedpersonen selv - Mette Frederiksen - har sagt, at hun endnu ikke vil forholde sig til, om hun skal være den næste formand for partiet.

/ritzau/