S: Rigspolitiet har fået alle sine ønsker opfyldt

- Hvis Rigspolitiet kommer og beder om yderligere ressourcer, vil jeg ikke afvise, at vi vil afsætte yderligere penge. Men de har bedt om 150 millioner for at dække overarbejde og afspadsering i politiet, og det har de netop fået.

Det siger den socialdemokratiske retsordfører, Trine Bramsen, efter at flere politiforeninger advarer mod, at politiet drukner i overarbejde ikke mindst efter terrorangrebet i København.

Hun henviser til, at Folketingets Finansudvalg i sidste uge afsatte yderligere 150 millioner kroner til beskyttelse mod terror. Hun undrer sig derfor, når Dansk Folkeparti, De Konservative og Venstre nu efterlyser flere penge til politiet.

- Vi lytter meget til Rigspolitiet, og beder de om mere, må vi tage den politiske drøftelse. Men det vil være mærkværdigt, hvis vi andre begynder at overbyde hinanden i, hvor mange penge politiet skal have - udenom Rigspolitiet, siger Trine Bramsen.

Ud over at rette en stor tak til betjentene for en stor indsats skal politikerne ifølge Trine Bramsen sikre, at der fortsat også er trygt i resten af Danmark - enten ved penge til afspadsering eller til kompensationer for politiets overarbejde.

- Derfor er det også glædeligt, at alle kriminalitetstal har været faldende i årets første måneder. Det peger på, at danskerne fortsat kan være trygge, og det skal vi selvfølgelig sørge for fortsætter, siger hun.

Politiet led også i 2010 efter COP15-topmødet i København under meget overarbejde. Men blandt andre formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, peger på, at situationen nu er værre, fordi det øgede terrorberedskab er blivende.

- Det er rigtigt. Derfor lagde vi også an til at forhandle en længerevarende aftale om politiets økonomi, når det gælder terrordelen. Men det ville de borgerlige partier ikke på grund af finansieringen, siger Trine Bramsen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip