S skyder integrationskommission ned: Viden har vi nok af

En integrationskommission vil være for langvarig og unødvendig, for politikerne er allerede godt klar over, hvad problemerne med integrationen i Danmark er.

Det siger Socialdemokraternes integrationsordfører Mette Reissmann til forslaget om at nedsætte en kommission, der skal komme med nye bud på, hvordan integrationen kan lykkes bedre.

- Vi kender udmærket til problemerne og deres omfang. Vi inddrager allerede eksperter både i regeringen og i ministeriet, så det skal vi ikke have en kommission til at sidde og arbejde med, siger Mette Reissmann.

- Viden er der nok af. Jeg vil ud i virkeligheden nu og have gang i tingene og sørge for, at integrationen foregår hands on. Vi har ikke tid til at skulle sidde og afvente kommissionsarbejde, siger hun.

Dermed er hun enig med integrationsminister Manu Sareen (R) som skyder ideen ned i søndagens Jyllands-Posten. Flere fremtrædende forskere efterspørger ellers en sådan kommission, fordi de mener, at integrationen er slået fejl.

Forskerne henviser i Jyllands-Posten blandt andet til, at under halvdelen af ikke-vestlige indvandrere er på arbejdsmarkedet, og at børn med indvandrerbaggrund er i gennemsnit to års skolegang bagud.

- Jeg anerkender fuldt ud, at vi har et problem, men det skal løses af det seje træk, siger Mette Reissmann, som gerne vil være med til at rydde ud i integrationsprojekter, som ikke virker.

- Integration foregår over alle de ressortområder, vi har. Det er bolig, skole, kultur- og fritid, videregående uddannelse og naturligvis arbejdsmarkedet, siger hun.

Ifølge Mette Reissmann handler løsningen i høj grad om at få indvandrerne ud på arbejdsmarkedet - også kvinderne.

- Det handler også om ligestilling. I de store byer, hvor der er en kraftig koncentration af indvandrere i nogle boligområder, er der kvinder, der nærmest ikke kommer ud af deres lejlighed. De skal mere ud i samfundet, og deres børn skal gå i daginstitution, siger hun.

- Det nytter ikke noget, at man har en lille dreng med anden etnisk baggrund, som bliver konfronteret med danske legekammerater for første gang, når han er seks år og starter i børnehaveklassen, tilføjer integrationsordføreren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip