S står fast: Afviser finanslov med dagpenge-ændringer

Socialdemokraterne er villige til at snakke dagpenge med SF og Enhedslisten under de kommende forhandlinger om næste års finanslov.

Så længe det bliver ved snakken. For det store regeringsparti vil ikke gå med til ændringer af dagpengereformen sådan, som de to partier, der udgør regeringens parlamentariske grundlag, ønsker særskilte forhandlinger om allerede her i efteråret.

Det tidligere regeringsparti SF - der selv har været med til at føre dagpengereformen ud i livet - har tirsdag gjort det klart, at man nu står skulder ved skulder med Enhedslisten i kampen om at få reglerne ændret.

Gerne med hjælp fra Dansk Folkeparti, der var med til at konstruere dagpengereformen tilbage i 2010.

- Det lyder fornuftigt at forhandle sammen på én gang med SF og Enhedslisten, siger Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen.

- Det kan forhåbentlig give et smidigere forløb, siger han og fortsætter:

- Men jeg må også sige, at dagpenge-situationen står, hvor den har stået i noget tid. Selve debatten er velkendt, og vi må jo stå ved den aftale, vi har i regeringen om, at nye ændringer af dagpengesystemet afventer den kommission, der er nedsat.

Dagpengekommissionen skal se på det, der i kommissoriet kaldes en "fremtidsikring" af dagpengesystemet. Kommissionen skal dog først aflevere sine bud med udgangen af 2015, og dermed på den anden side af næste folketingsvalg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip