S står til historiske vælgersmæk i København

Overborgmester Frank Jensen (S) og hans socialdemokratiske partifæller i København kan få en historisk lussing af vælgerne ved kommunalvalget tirsdag. Det viser en meningsmåling, som Jysk Analyse har udført for TV2 Lorry.

Ifølge meningsmålingen, der er offentliggjort dagen før valget, har Socialdemokraterne opbakning fra 24 procent af vælgerne. Det er en tilbagegang på knap seks procent i forhold til valget i 2009, og vil i givet fald betyde det dårligste resultat nogensinde.

- 24 procent er ikke godt nok - og jeg tror også, der er flere socialdemokrater derude. De må hen og stemme, siger overborgmester Frank Jensen til TV 2 Lorry om målingen.

Socialdemokraterne har siddet på overborgmesterposten i hovedstaden i 110 år og har i mange år siddet tungt på magten i Borgerrepræsentationen.

Overborgmesteren vurderer, at nogle vælgere tager det for givet, at socialdemokraterne sidder på magten.

- Men jeg bliver nødt til at sige, at sådan behøver det ikke at være, siger Frank Jensen i en appel til potentielle socialdemokratiske vælgere, der enten ikke møder frem ved stemmeurnerne, eller som planlægger at stemme på Enhedslisten og Venstre.

Venstre står ifølge meningsmålingen til en mindre fremgang fra 9,4 til 12 procent af stemmerne, mens Enhedslisten tonser frem fra 10,9 procent af stemmerne i 2009 til 21 procent.

Holder den måling stik, bliver Enhedslistens gruppe på rådhuset for første gang næsten lige så stor som Socialdemokraternes.

Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen vurderer dog, at overborgmesteren også efter 1. januar hedder Frank Jensen.

- Det vil være en revolution, hvis Socialdemokraterne mister overborgmesterposten, og det kommer ikke til at ske. Men Frank Jensen skal til at arbejde sammen med et meget selvbevidst Enhedslisten. Det er hans nye virkelighed, siger Thomas Larsen til TV2 Lorry.

De Radikale står i målingen til at gå frem fra 8,5 til 11 procent. Dansk Folkeparti går lidt tilbage fra 7,7 til syv procent, Konservative går tilbage fra syv til seks procent, mens Liberal Alliance står til fire procent. Partiet bliver dermed valgt ind for første gang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip