S til Pia Kjærsgaard: Tag en tudekiks

Dansk Folkepartis og Socialdemokraternes kongresser denne weekend har udviklet sig til en reel ordkrig mellem de to partier.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skød med skarpt under sin åbningstale og anklagede DF for tomme løfter. DF's værdiordfører, Pia Kjærsgaard, har efterfølgende kaldt Socialdemokraterne for "platte" og beskyldt dem for ikke at være villige til at samarbejde.

Socialdemokraten Morten Bødskov mener, at det er helt okay, når Thorning kommenterer DF's politik.

- Pia Kjærsgaard skulle tage sig en tudekiks og forklare danskerne, hvordan deres mange løfter rent faktisk skal betales, siger han til Ritzau.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro, mener også, at det er helt rimeligt, når partiet spørger ind til DF's holdninger, uden at der dog i hendes øjne er tale om personangreb.

- Det er fair, at vi stiller Dansk Folkeparti spørgsmål om, hvordan dets politik hænger sammen, når partiet siger nej til nulvækst, men samtidig peger på Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister, siger hun til Ritzau.

Hun afviser, at Socialdemokraterne går mere op i angreb på DF end i at fremføre egen politik.

Ord som "tulliarder", der skal kritisere DF-formand Kristian Thulesen Dahls manglende finansiering af løfter, blev ellers flittigt brugt under Socialdemokraternes kongrestaler.

Pia Kjærsgaard beskylder på DF-kongressen Socialdemokraterne for at gøre Dansk Folkeparti til partiets hovedmodstander op til det kommende folketingsvalg, som senest skal holdes om et års tid.

Blandt andet ved, at Thorning i begge sine taler kritiserede partiformand Kristian Thulesen Dahl og DF's linje gentagne gange.

Bødskov mener, at ordet "modstander" ikke ligefrem er en forkert betegnelse for Dansk Folkeparti.

- Dansk Folkeparti er en modstander for Socialdemokraterne, fordi de vil en anden vej, end vi vil. De peger på Lars Løkke Rasmussen som statsminister, og dermed må de indrømme, at de samtidig siger ja til nulvækst, siger Bødskov.

/ritzau/

 

Dagens Gossip