S-togsnettet hårdt ramt af stormskader

Stormen er stadig skyld i aflysninger og forsinkelser hos DSB onsdag, men skaderne er langsomt ved at være udbedret, og trafikken bliver gradvist bedre. De største problemer er fortsat på S-togsnettet.

Det siger selskabets trafikinformationschef, Tony Bispeskov.

- Ugen ud vil der være ændringer og forsinkelser, så passagerne skal stadig tage af sted i god tid og holde sig orienteret via hjemmesiden dsb.dk eller via Rejseplanen, siger Tony Bispeskov.

DSB regner med, at oprydningen vil være færdig sidst på ugen. Derimod er der ingen prognose for oprydningen på Lyngby Station.

- Banedanmark mangler fortsat en del arbejde ved stationen, hvor der er blæst et tag fra en nabobygning ud på skinnerne, og der er knækket en kørestrømsmast, siger Tony Bispeskov.

Det betyder, at der fortsat er sat busser ind på strækningen mellem Lyngby og Hillerød.

De første to dage efter stormen mandag kørte S-togene meget uregelmæssigt og kun med 20 minutters drift. S-togene kører nu igen hver 10. minut.

25 tog er sendt på værksted, og de bliver gradvist sat ind igen, så snart de er repareret. Men de manglende tog betyder, at DSB ikke er i stand til at levere siddepladser til alle de togpassagerer, der har købt pladsbillet.

- Passagererne kan få refunderet deres pladsbillet, fordi vi ikke kan garantere, at pladserne er der. Man må også regne med, at man kan komme til at stå op på en del af sin rejse, siger han.

DSB har lavet en særlig nødhjemmeside, der kan håndtere de tusindvis af passagerer, der har brug for at få besked om togdriften. Tony Bispeskov opfordrer også til at bruge Rejseplanen.

- Rejseplanen guider dig fra dør til dør, og den tager højde for alle ændringer, der måtte være på rejsen, siger han.

Regionaltogene kører nu normalt, med undtagelse af strækningen Fredericia og Padborg/Sønderborg, der aflyst.

Intercitytogene mellem Østerport og Esbjerg kører kun til Odense. Skal man videre, skal der skiftes i Esbjerg.

Intercitytogene fra Sønderborg kører kun mellem Fredericia og Tinglev. På den øvrige strækning er der indsat busser.

Strækningen København, Aarhus og Aalborg/Frederikshavn kører normalt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip