S: Udsatte boliger skal rumme alle slags familier

Udsatte boligområder skal ikke være et samlingssted for folk med få kroner på kontoen og sociale problemer. Posen skal i stedet rystes for at gøre plads til forskellige grupper af mennesker.

Det er et af punkterne i Socialdemokraternes forslag til et arbejdsprogram, som skal drøftes på partiets kongres den kommende weekend.

I dag er der flere kommuner, der forsøger at bryde mønstret i ghettoer og andre socialt udsatte boligområder. Den ordning skal ifølge næstformand Mogens Jensen (S) udbredes.

- Der er stadig masser af udsatte boligområder, hvor man kan udbrede den tilgang. Det gælder både i boligforeninger og kommunernes boliganvisning.

- Vi skal brede de her gode værktøjer ud, så vi kan få mere blandede familiegrupper indført i de sociale udsatte boligområder rundt omkring i landet, siger han til Ritzau.

Boligorganisationer kan i dag ansøge kommunen om at bruge fleksibel udlejning, hvor man forsøger at trække ressourcestærke folk til udsatte områder.

Et af værktøjerne til at opnå en mere blandet lejersammensætning kan ifølge Socialdemokraterne være, at kommunerne ved nybyggeri går ind og kræver, at en del af byggeriet skal bestå af almene boliger. Altså boliger, der har særlige forpligtelser over for socialt udsatte.

Inspirationen er hentet i Aarhus Kommune, hvor man har stillet krav om, at en fjerdedel af lejlighederne i den nye bydel Aarhus Ø skal være almennyttige.

- Vi skal ikke skabe tilstande, som vi ser i de store byer, hvor grundene er så dyre, at man simpelthen får områder, hvor kun de mest velhavende har råd til at bo. I stedet kan man stille krav om, at en del af nybyggerier består af almennyttige boliger, siger Mogens Jensen.

Cheføkonom hos Lejernes Landsorganisation Jesper Larsen mener, at man i stedet skal kigge på de dele af boligsektoren, der tidligere var et tilbud for dem med lave indkomster.

- Andelsboligerne, som personer med lav indkomst tidligere havde råd til, er ikke længere gældende. Også i den privatejede udlejningssektor kunne folk med lav indkomst tidligere være med. Der bliver lejlighederne moderniseret i stor stil, og dermed bliver de meget dyrere, siger han.

Han foreslår, at der kommer fokus på priserne på andelsboligerne og prisstigninger ved moderniseringer.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip