S: V-skræmmekampagne er fyldt med fejl

Der er flere faktuelle fejl, og der bliver lagt op til en skræmmekampagne i stedet for en politisk debat.

Sådan lyder vurderingen fra Socialdemokratiets politiske ordfører, Ole Hækkerup, af Venstres debatmappe, som blandt andet er udleveret til partiets folketingskandidater, og som flere medier onsdag kom i besiddelse af.

- For det første siger Venstre, at vi gik til valg på at afskaffe 24-års-reglen. Det gjorde vi ikke – vi gik til valg på det stik modsatte. Den pointe skriger til himlen i en tid, hvor vi lige har foreslået at stramme udlændingelovgivningen.

- Så skriver de, at der er blevet flere fattige, men det passer simpelthen ikke. Der er blevet færre fattige under den nuværende regering, siger Ole Hækkerup og giver endnu et eksempel på noget, som regeringspartiet mener, er en fejl.

- De skriver også, at vi ikke lavede større aftaler med VK-regeringen, da vi var i opposition. Det passer heller ikke. I 2006 lavede både S og R for eksempel "Velfærdsaftalen" med den daværende VK-regering, siger den politiske ordfører.

De faktuelle fejl befinder sig i det kapitel, der hedder "Angreb på andre partier", som fylder 14 sider, hvor "løftebrudsregeringen" står for skud.

Ole Hækkerup mener, at Venstre vil føre en skræmmekampagne i den kommende valgkamp.

- Hvis man både står med forkert fakta og skal fokusere på løftebrud på vælgermøderne, så begynder det at lugte af, at man vil føre en skræmmekampagne. Altså en politisk strategi, hvor det kun handler om proces og ikke om indhold.

- Det ville være bedre, hvis man holdt sig til at diskutere politisk indhold i stedet for at fokusere på at hænge partier ud. Det, tror jeg også, at vælgerne vil foretrække, siger Ole Hækkerup.

Han mener, det er i orden at påpege andre partiers politik, hvis man gør det på en ordentlig måde.

- Jeg synes, det er fint, at partier siger, hvad de har gjort, hvad de vil, og her er vi uenige med nogle andre. Det er helt fair, og så kan vælgerne tage stilling til det, siger Ole Hækkerup.

Venstres debatmappe er 86 sider lang.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip