S: Vi er ikke imponeret af DF's finanspolitik

VK-regeringen førte ikke en ansvarlig finanspolitik i ti år indtil magtskiftet i 2011. Den fortjener ikke den samme ros som finansminister Mogens Lykketoft (S) fra 1993-2000 eller Bjarne Corydon (S), som i 2011 overtog en tom statskasse.

Det siger Socialdemokraternes gruppeformand, Leif Lahn Jensen.

Han er uenig med Dansk Folkepartis Søren Espersen, som roser både blå og røde regeringer for at føre en ansvarlig finanspolitik siden 1993.

I Jyllands-Posten giver vælgerne i Wilkes måling gode SR-regeringen gode karakterer for at føre økonomiske politik.

- Da vi kom til i 2011, var kassen sådan set tom. I nullerne havde de, jeg ved ikke hvor mange penge. Hvor var pengene, da vi kom til? De var sådan set væk. Økonomien var fuldstændig i bund, siger Leif Lahn Jensen.

- Vi havde tabt, jeg ved ikke hvor mange arbejdspladser. Vi skulle først have fuldstændig styr på økonomien, Og det fik vi.

I Wilkes måling scorer SR-regeringen på en skala fra et til fem 3,3 på økonomisk politik. Den får kun 2,6 på skolepolitik og 2,7 på ældre- og udlændingepolitik. Her skoser Søren Espersen Socialdemokraterne for at svigte deres vælgere. Men Leif Lahn Jensen er uenig.

- Vi har måske ikke fortalt det godt nok. Vi har givet ældre en ekstra milliard kroner til bedre service. Vi har også hævet ældrechecken med 4500 kroner. Det stemte Dansk Folkeparti imod. Vi har skaffet flere penge til de svageste ældre, siger Leif Lahn Jensen.

Spørgsmål: - Men i udlændingepolitikken synes det ikke at være gået op for vælgerne, at I har strammet kursen?

- Vi har strammet asylreglerne for første gang i 12 år. Vores holdning er: Ja, folk er velkomne, hvis de skal hjælpes. Men de skal behandles som os andre og komme i arbejde, uddanne sig og integreres på en ordentlig måde, siger Leif Lahn Jensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip