S: Vi overfortolker hverken gode eller dårlige målinger

Splittelse i Socialdemokraterne og vælgerflugt fra en alt for hård flygtningekurs. Sådan lød udlægningerne, efter en Megafon-måling torsdag sendte Socialdemokraterne ned med syv procentpoint til 19,3 procent.

Billedet ser dog ikke nær så dystert ud for S-formand Mette Frederiksen og co. i en ny Voxmeter-måling. Her står partiet til 25,5 procent af stemmerne - kun lidt under valgresultatet på 26,3 procent.

Partiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, glæder sig over Voxmeter-målingen:

- Jeg glæder mig over, at Socialdemokraterne står som Danmarks suverænt største parti, at vi næsten ligger på valgresultatet, og at der er rødt flertal. Det betyder jo, at hvis der var valg i dag, så ville vi få Mette Frederiksen som statsminister.

- Når det er sagt, så tager jeg altid meningsmålinger med et gran salt. I sidste uge var der brug for hele saltbøssen. Det viser, at man skal være meget forsigtig med at tolke på baggrund af enkelte målinger. Og der er også lang tid til næste valg, så vi tager det helt roligt.

Megafon-målingen kom på et kritisabelt tidspunkt for Mette Frederiksen i en uge, hvor tre af hendes partifæller på Christiansborg valgte at stemme imod partilinjen, da regeringens asylstramninger med støtte fra Socialdemokraterne blev vedtaget.

Spørgsmål: Har Megafon-målingen skadet jer?

- Vi fører ikke politik efter meningsmålinger, siger Nicolai Wammen.

- Vi lægger politikken efter, hvad, vi mener, er rigtigt for Danmark. Vi står med en kæmpe udfordring med de mange asylansøgere. Vi synes, vi har fundet en god balance med at passe på den nære velfærd, samtidig med at vi hjælper mennesker i nød.

- Man skal ikke overtolke meningsmålinger - hverken de gode eller de dårlige.

Samlet set ligger rød blok til 50,5 procent af stemmerne, svarende til 89 mandater, mens de borgerlige partier med Venstre i spidsen kan mønstre 49,2 procent, svarende til 86 mandater.

/ritzau/

 

Dagens Gossip