S vil genoplive hjemmeserviceordningen

Børnefamilier skal kunne købe billig rengøring, og pensionister, der ikke har kræfter til havearbejde og støvsugning, skal kunne købe billigere hjælp, end de kan i dag.

Det mener det socialdemokratiske folketingsmedlem Jeppe Bruus ifølge Avisen.dk.

Jeppe Bruus foreslår, at Danmark igen indfører en hjemmeserviceordning, hvor danskerne kan købe hjælp til husligt arbejde med tilskud fra staten.

- Alt for mange børnefamilier oplever en presset hverdag, og vi lader dem i stikken, hvis vi ikke kommer med et tilbud, der kan hjælpe dem til at få familie- og arbejdsliv til at hænge bedre sammen, siger Jeppe Bruus til Avisen.dk.

- Mange ældre mennesker kan også godt bruge ekstra hjælp derhjemme, og derfor ser jeg meget gerne, at vi får en ny hjemmeserviceordning i Danmark, siger han.

Jeppe Bruus mener, at en sådan ordning vil skabe tusindvis af nye arbejdspladser til ufaglærte eller kortuddannede.

Desuden peger han på, at en hjemmeserviceordning vil begrænse omfanget af sort arbejde, da rengøringshjælpen skal registreres for, at kunden kan få tilskud fra staten.

Tilbage i 1994 blev en lignende hjemmeserviceordning indført for at mindske sort arbejde og skabe nye job i en periode med høj arbejdsløshed.

I begyndelsen kunne alle familier få statstilskud til husarbejde, men senere blev ordningen indskrænket til kun at omfatte pensionister. Fra 2014 blev ordningen afskaffet.

Ugebrevet A4 har ifølge Avisen.dk for nylig lavet en undersøgelse, hvor hver tredje danske forælder erklærer, at de har svært ved at få arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen.

Og fire ud af 10 børnefamilier ønsker billigere hjælp til praktiske gøremål i hjemmet, viser undersøgelsen.

Venstre vil ikke være med til en ny hjemmeserviceordning, fastslår partiets politiske ordfører Inger Støjberg.

- Vi siger nej til hjemmeservice men ja til håndværkerfradraget, siger Inger Støjberg til Avisen.dk.

Hun henviser til, at en halv million danskere har draget nytte af boligjobordningen, der ifølge Dansk Byggeri har skabt cirka 5.000 arbejdspladser.

Hos Dansk Erhverv bliver forslaget om en hjemmeserviceordning godt modtaget.

- Vi mener, at det vil være positivt for dansk økonomi og skabe nogle arbejdspladser, og det vil gøre det muligt for den højproduktive arbejdskraft at lægge flere timer til på arbejdsmarkedet, siger analysechef Geert Laier Christensen til Avisen.dk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip