S vil vide om Eva Kjer ignorerede råd fra embedsmænd

Hvorfor fremlægger embedsmændene nogle andre tal, når ministeren ikke selv er hjemme?

Det spørgsmål rejser Socialdemokraterne, efter at de blå partier mandag fik en teknisk gennemgang af regeringens omstridte landbrugspakke, som viste et mere dystert billede end det, miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har givet.

- Det er dybt kritisabelt, hvis det viser sig, at ministeriet har ligget inde med tal, der viser, at landbrugspakken går i et dundrende stort miljøminus, mens ministeren har valgt, at Folketinget og offentligheden skulle have sminkede tal, hvor miljøet gik i plus, siger fødevareordfører Simon Kollerup.

Efter mandagens tekniske gennemgang med embedsmænd i Miljø- og Fødevareministeriet slog De Konservatives landbrugsordfører, Rasmus Jarlov, fast, at det er "indiskutabelt", at landbrugspakken "ikke isoleret set er til gavn for miljøet".

Sammen med resten af oppositionen kræver Simon Kollerup at få samme tekniske gennemgang - med tilstedeværelse af Eva Kjer Hansen.

- Når ministeriet vælger at informere nogle partier i Folketinget med nogle helt nye tal, som er alvorlige, så er det vigtigt, at der så også er en ligeværdig information til Folketingets øvrige partier, siger Simon Kollerup.

- Og jeg synes, det er vigtigt, at ministeren selv er til stede ved sådan en gennemgang, for det er meget alvorlige tal, der kommer frem, som viser et helt andet billede end det, hun selv har tegnet.

Simon Kollerup sætter spørgsmålstegn ved, om ministeren er blevet rådgivet af sine embedsmænd til at lægge de korrekte tal frem.

- Embedsfolkene har jo haft de her tal, så hun må have haft kendskab til, at landbrugspakken gik i minus, men valgt at give nogle andre tal til Folketinget og offentligheden, siger ordføreren.

Ministeren skal tirsdag i næste uge i samråd om sagen efter en høring med både embedsmænd og eksperter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip